Home » Opinió i actualitat

Opinió i actualitat

Opinió Covid-19 i sector lleter

Reduir la producció de llet, comentaris i article a PLM

COVID-19 i llet COVID-19 i llet [327 Kb]

Virus 5

Entrevista al dr Laporte, enllaç. Comentari Antoni Seguí Parpal

Virus 5 Virus 5 [333 Kb]

Virus 4

Article a La Vanguardia de X. Marcet. Gestión por ocurrencias. En època de crisi amb què han de pensar els empresaris? amb la gent, amb la tresoreria, amb els clients. Quina diferència hi ha entre un expert i un savi? per a què un o altre? en èpoques de crisis, què fa falta?

https://www.lavanguardia.com/edicion-impresa/20200418/48598038970/gestion-por-ocurrencias.html?utm_term=botones_sociales&utm_source=email&utm_medium=social

Virus 4 Virus 4 [161 Kb]

Virus 3

Article EL VIRUS Y EL MUNDO DE MAÑANA  de Byung-Chul Han al País. Què és tancar una frontera? què significa avui soberanisme? què és el big data? i les mascaretes són necessàries?

No el deixeu de llegir

Virus 2

D'on ve el virus? Article al País, de Jared Diamond (autor de Armas, gérmenes y acero, entre d'altres). Nathan Wolfe es viroleg i fundador de Metabiota.

Virus

Article de Miguel Pita (genetista) al diari EL PAÍS, que em sembla d’interès, ja que resumeix molt bé tot sobre el virus i la gent.  https://elpais.com/elpais/2020/03/17/opinion/1584460548_444592.html?rel=lom

També l’he posat en PDF

 

INRA i nosaltres

INRA i nosaltres - REMUGANTS "Ramon Trias"

Article crònica sobre el racionament de vaques de llet amb el sistema INRA. És un article previ a les noves aplicacions informàtiques que s'aniran incorporant arran de l'INRA-2018

Agricultura i Turisme

Agricultura i Turisme - REMUGANTS "Ramon Trias"

Article al diari Menorca, 3.12.2018, dedicat a Joan Bustamante, sobre agricultura i turisme.

Agricultura i Agronomia

Agricultura i Agronomia - REMUGANTS "Ramon Trias"

Article dedicat a Joan Bustamante Pascual que el dia 3 de desembre de 2018 es jubila

Sector en crisi

Article d'opinió sobre la crisi en el sector lleter a causa de la baixada del preu de la llet. Autor: Antoni Seguí Parpal. Febrer 2016.

Ajudes al sector lleter

Opinió sobre els llindars de rendibilitat i l'administració pública

La frase del dia especial

La frase del dia especial - REMUGANTS "Ramon Trias"

Sobre Extensió Agrària

Artícle a Agro Negocios sobre Extensió Agrària: REINVENTAR EXTENSIÓN AGRARIA. JOAQUÍN OLONA BLASCO

Una jornada particular a Menorca

Una jornada particular a Menorca - REMUGANTS "Ramon Trias"

Primer document sobre dues visites dels alumnes de Sa Granja. Jornada a Sa Granja.

Una jornada particular a Menorca II

Una jornada particular a Menorca II - REMUGANTS "Ramon Trias"

Segon document sobre dues visites amb alumnes de SA GRANJA. Visites. Comentaris en general sobre el sector i l'agricultura.

Les buines i el maneig

Article al diari Menorca, 07.03.2015: Si les buines tenen la solució, quin és el problema?

Ricard Cots, Antoni Seguí

Resum comentaris Final Quotes

Després dels comentaris presentem el resum sobre la supressió de les quotes a la producció de llet

Opinió sobre el final de les quotes

Document d'opinió sobre el final de les quotes. Antoni Seguí Parpal.

La frase i el comentari_25

La frase 25 La frase 25 [326 Kb]

La frase i el comentari_24

La Frase 24 La Frase 24 [253 Kb]

La frase i el comentari_23

La frase 23 La frase 23 [253 Kb]

La frase i el comentari_22

La frase 22 La frase 22 [256 Kb]

La frase i el comentari_21

La frase 21 La frase 21 [252 Kb]

Els problemes de la Universitat

Article de Francesc de Carreras al diari EL PAIS sobre els problemes de la Universitat:

http://elpais.com/elpais/2014/12/15/opinion/1418646405_524512.html

 

La frase i el comentari_20

La frase 20 La frase 20 [330 Kb]

El aliments i els bancs

Posem un enllaç a un article de la redacció de LA LAMENTABLE, sobre qui és qui en el Banc dels aliments, només per la part que ens correspon ja que el nostre web parla i tracta d'aliments. Les opinions són de cadascú.

http://lamentable.org/el-opus-dei-y-los-bancos-de-alimentos/

La frase i el comentari_19

La frase19 La frase19 [252 Kb]

La frase i el comentari_18

La frase18 La frase18 [249 Kb]

La frase i el comentari_17

La frase i el comentari_17 - REMUGANTS "Ramon Trias"
La frase17 La frase17 [176 Kb]

Sostenibilitat

Article d'Adela Cortina al País: http://elpais.com/elpais/2014/09/23/opinion/1411493461_920733.html

Lo sostenible no siempre es lo justo.

La frase i el comentari_16

Comença el curs

La frase16 La frase16 [256 Kb]

Article Moisés Naím 28 setembre 2014

Enllaç a EL PAIS: http://internacional.elpais.com/internacional/2014/09/27/actualidad/1411848057_175578.html

Cinc països concentren el 42% de les àrees cultivades.

El 20% de la població mundial està lligada directament a l'agricultura

Baixa la investigació i la innovacaió en el sector

Agricultura i precarietat

Article sobre l'agricultura a l'estat Andhra Pradesh de la India

Es pot trobar a EL PAIS amb enllaços a altres articles sobre agricultura:

http://elpais.com/elpais/2014/06/16/planeta_futuro/1402919843_666033.html

 

Còmplices de la fam

Article d'Andrea Cembrero Bonet sobre l'augment dels preus agrícoles i la fam al món:

http://fraudeintelectual.wordpress.com/2014/06/15/complices-del-hambre/