Eficiència alimentària
Eficiència alimentària en remugants, criteris basats en racions i en residus «Residual Feed Intake» (RFI)
Posa’t al dia
La importància d’estar al dia en el racionament alimentari dels remugants Si estàs al dia en els coneixements podràs simplificar a la pràctica, però si d’entrada simplifiques mai no sabràs el perquè de la simplificació. Si et conformes en dir que no cal saber tant i que el més important és el dia a dia, […]
01.-Gestió tècnica i econòmica d’una explotació
Aquesta aplicació neix de l’estudi realitzat entre 1997 i 1999 sobre costos en vaquí de llet (INIA, 1999), i del treball propi del grup de remugants, i que en definitiva dóna continuïtat a la tasca d’extensió agrària, que en els anys 70 i 80 del segle passat va començar a crear els grups de gestió […]
01.-Gestió tècnica i econòmica d’una explotació
Presentació. Gestió tècnica i econòmica de les explotacions de vaques de llet. Esquema de caràcter general sobre costos fixos, variables i d’oportunitat
FT00_Producció i medi ambient
Full tècnic nº 0 amb el que donem inici a una sèrie de fulls tècnics sobre la producció de llet i medi ambient, fent un repàs de les normes de racionament, complementat amb exemples.
Idees per a SA GRANJA
En aquest document es donen unes idees sobre la possible activitat de SA GRANJA en consonància amb el sector agrari de Menorca.
Turisme… i Agricultura
Article d’opinió amb l’objectiu que els nostres companys menorquins i visitants actius de la web ajudin a crear opinió. 2021
INRA i nosaltres
Per què INRA? i no només INRA…
Productes lactis
Resum. La llet i els productes lactis.
02.-Costos en engreix de vedells
Aplicació EXCEL per determinar els costos en engreix de vedells. Es tracta de diferents fulls de càlcul, amb el mateix format, on s’inclouen les despeses i característiques més importants de l’engreix de vedells. Des de frisó a creuats i pasters. Només té el valor d’exemple, i podem canviar els valors de les celdes permeses. En cas […]