Valoració nutritiva, variabilitat
Resum de l’article sobre variabilitat en la valoració nutritiva dels aliments. JDSci 1998. Kertz AF. 1998. Variability in delivery of nutrients to lactating dairy cows. J Dairy Sci 81:3075‐3084.
Característiques generals dels ingredients
Presentació sobre les característiques dels principals ingredients per a vaques de llet.
Micotoxines als aliments
Resum de l’article sobre micotoxines en els aliments per a remugants. INRA, 2002. Yiannikouris A., Jouany JP. 2002. Les mycotoxines dans les aliments des ruminats, leur devenir et leurs effets chez l’animal. INRA Prod. Anim., 15 (1), 3-16
Característiques dels aliments
Presentació. Els aliments. Centre d’Experiències i Capacitació Agrària de Menorca. M. Espadas.
Caracterització Farratges a Catalunya, Resum
Resum del PFC i actualització dels resultats. Valoració nutritiva dels farratges i subproductes a Catalunya. Taula d’aliments pròpia per a les explotacions de Catalunya. 2013.
Característiques sensorials aliments
Resum comentat de l’article INRA, 2013: Característiques sensorials dels aliments i comportament remugants. Favreau-Peigné A., Baumont R., Ginane C. 2013. Les rôles des característiques sensorielles des aliments dans le comportament alimentaire des ruminants domestiques. INRA Prod. Anim., 26 (1), 25-34.
Els farratges i els costos
Presentació. Els productes farratgers en la ració de les vaques de llet. Costos. Jornada tècnica: L’autoabastiment farratger a les explotacions de vaquí de llet Els productes farratgers en la ració de les vaques de llet. VALLFOGONA DE BALAGUER, divendres 28 de març de 2008.
Les racions desequilibrades i el cost
Presentació. El cost de les racions desequilibrades en vaques de llet Jornada tècnica: VILOBÍ D’ONYAR, 23 de març de 2010.
Les racions i resultats econòmics
Presentació. Influència de les racions alimentàries en els resultats econòmics d’una explotació de vaques de llet. TENDÈNCIES PER A L’EFICIÈNCIA EN LA PRODUCCIÓ LLETERA. Jornada tècnica. Influència de les racions alimentàries en els resultats econòmics d’una explotació de vaques de llet. El Far d’Empordà, 17 de desembre de 2010
Gestió econòmica: resultats i possibilitats de millora
Presentació de la ponència: La gestió econòmica a l’explotació de vaquí de llet: resultats i possibilitats de millora. Jordi Maynegre Santaulària. La ponència de Jordi Maynegre, exhaustiva, com sempre, presentada a la Fira de l’Ascensió, Granollers, el 6.05.2015, consta de tres parts: